Auto huren Yellowstone National Park

auto huren yellowstoneGa je Yellowstone bezoeken? Dan is de kans groot dat je dat doet als onderdeel van een autorondreis. Het is de populairste manier van vakantie vieren in Yellowstone National Park. Het park heeft namelijk een oppervlakte van bijna 9000 km² en is daarmee meer dan vijf keer zo groot als de provincie Utrecht. De bezienswaardigheden van Yellowstone bevinden zich in sommige gevallen dan ook ver uit elkaar. Gelukkig is een auto huren Yellowstone eenvoudig.

De meeste mensen die naar Yellowstone vliegen, kiezen voor de luchthavens van Salt Lake City of Denver. Bij gebrek aan grote steden en vliegvelden in de staat Wyoming is dat de meest voor de hand liggende keuze. Ook de autohuur voor Yellowstone National Park vindt in dat geval plaats vanaf de genoemde steden.

Bekijk de beste deals

Auto huren Yellowstone vanaf SLC en Denver

Zoals gezegd zijn Denver en Salt Lake City de meest logische startpunten om je road trip door Yellowstone National Park te beginnen.

De afstand van Denver naar de East Entrance van het park bedraagt ongeveer 900 km, wat neerkomt op ruim 8,5 uur rijden. Te ver om in één keer te rijden? Een leuke tussenstop is het plaatsje Cody. Vanaf Salt Lake City is het ongeveer 5 uur rijden (515 km) naar de West Entrance van Yellowstone NP.

Is een auto in Yellowstone noodzakelijk?

autohuur yellowstoneHet antwoord op deze vraag is simpel: ja. Er zijn namelijk weinig tot geen alternatieven, tenzij je een camper hebt gehuurd. Shuttle bussen rijden er niet en de afstanden zijn zo groot dat alleen getrainde fietsers en wielrenners er hun heil zoeken.

Hoewel Yellowstone druk wordt bezocht en de parkeerplaatsen snel vol zijn, maken veel mensen maar kort gebruik van hun felbegeerde parkeerplek. En hoef je daarom maar zelden lang te wachten voor ook jij een plekje hebt. Wachten hoort er dus een beetje bij als je Yellowstone bezoekt. Is het niet voor een parkeerplaats, dan is het wel voor overstekende bizons. Neem daarom je tijd voor het park.

Tip: huurauto Yellowstone online reserveren

Ja, je kunt pas ter plaatse een huurauto Yellowstone reserveren. Maar na een lange vlucht naar Denver of Salt Lake City heb je waarschijnlijk geen zin om de prijzen tussen autoverhuurders te vergelijken. Laat staan dat je met de medewerker de discussie aan wilt gaan over welke verzekering wel en niet nodig is. Reserveer daarom online al een auto. Zo kun je in alle rust de voorwaarden en tarieven met elkaar vergelijken. Het Nederlandse Sunny Cars is een goede partij die de tarieven van alle aanbieders toont. Daarnaast geldt: hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper. Vergelijk alle type huurauto’s via Sunny Cars.

Bekijk de beste deals

auto in yellowstone huren