Beste reistijd Yellowstone National Park

beste reistijd yellowstoneWat is de beste reistijd voor Yellowstone? Het is een logische vraag als je plannen hebt om het oudste nationale park ter wereld te gaan bezoeken. Je wilt immers zeker weten dat je het park in al zijn schoonheid kunt bewonderen. Maar misschien stel je jezelf de vraag wel omdat je inmiddels al hebt vernomen dat Yellowstone grote delen van het jaar moeilijk begaanbaar is.

Uiteraard hangt de beste reisperiode voor Yellowstone samen met het doel van je reis. Wil je juist sneeuw zien, dan stel je je er al op in dat je in de koude maanden op reis moet. En dat je rekening moet houden met afsluitingen in het park. Buiten het hoogseizoen liggen de prijzen voor de accommodaties rond het park wel een stuk lager dan in de zomermaanden. De meeste mensen willen Yellowstone echter bezoeken als de temperatuur aangenaam is en alles in bloei staat.

Beste reistijd Yellowstone: juni tot september

Wil je de kans op aangename temperaturen vergroten? Dan zijn de maanden juni tot en met september voor jou de beste reistijd voor Yellowstone National Park. Hoewel zeker begin juni een (nachtelijke) sneeuwbui niet helemaal uitgesloten is, word je in deze maanden het meest getrakteerd op een flink aantal zonuren en een temperatuur overdag van ongeveer 20 graden Celsius. Vooral in juli en augustus, als het weer en klimaat in Yellowstone het meest aangenaam is, reizen veel mensen naar Wyoming. De kans op parkafsluitingen is dan het kleinst.

Ga je naar Yellowstone voor de geisers, watervallen, pruttelende modderpoelen en warmwaterbronnen, dan zijn alle zomermaanden geschikt om het park te bezoeken. Ook wildlife is gedurende het volledige hoogseizoen veelvuldig te zien in Yellowstone. Met name de bizons, elanden en wapiti’s laten zich tussen juni en september graag fotograferen. Voor beren moet je in de zomer iets meer moeite doen, maar ook beren worden dagelijks veelvuldig gespot. Zowel zwarte beren als grizzlyberen.

Buiten het hoogseizoen naar Yellowstone

Ben je avontuurlijk aangelegd en vind je het niet erg om een dikke winterjas te dragen? Dan kun je Yellowstone ook buiten de zomermaanden bezoeken. Flexibiliteit is in dat geval gewenst, want zeker in de soms ijskoude wintermaanden wil grote delen van park nog wel eens op slot gaan, waardoor je niet alle bezienswaardigheden in Yellowstone kunt zien. Wegen en wandelpaden kunnen vanwege sneeuwval nog tot mei of zelfs begin juni afgesloten zijn.

Het grote voordeel van reizen tussen oktober en mei is dat er veel minder mensen in het park zijn. En overnachten in Yellowstone dus goedkoper. Je kunt de geisers en warmwaterbronnen deze maanden voor je alleen hebben. En de sneeuw geeft het park een magische aanblik. Ga je specifiek voor beren naar Yellowstone National Park? Dan zijn de maanden maart en april de beste reisperiode, als ze net uit hun winterslaap komen. Wolven trekken er vooral in de winter op uit. Bizons, elanden en wapiti’s zijn ook in de herfst, winter en lente te zien.

beste reisperiode yellowstone