Camperreis Yellowstone: oog in oog met wildlife

camperreis yellowstoneEen camperreis in Yellowstone maken? Ja, doen! Het is, met een oppervlakte van vijf keer de provincie Utrecht, één van de grootste nationale parken van Amerika waar je je met gemak een week kunt vermaken. En dan heb je nog steeds niet alles gezien. De wegen zijn er breed en in goede staat. Veel reizigers combineren een camperreis Yellowstone met parken zoals Arches en Glacier. Maar ook de Grand Canyon, Zion en Yosemite National Park zijn met een camper vanuit Yellowstone eenvoudig te bereiken.

Als je van plan bent om vanuit Nederland of België te vliegen naar Yellowstone, dan ben je door gebrek aan een internationale luchthaven nabij het park zelf, aangewezen op bijvoorbeeld Denver en Salt Lake City. Deze steden zijn uitermate geschikt als beginpunt van een campervakantie Yellowstone. Vanwege de wet ben je verplicht om tijdens je bezoek aan de Verenigde Staten minimaal één nacht op een vaste verblijfplaats, zoals een hotel, te verblijven. Wij adviseren je om dat direct de eerste nacht te doen. Met een jetlag is het niet prettig om meteen in een grote camper weg te rijden. Geniet dus eerst van een dagje Salt Lake City of Denver (bekijk de highlights hier).

Camperreizen Yellowstone

camperhuur yellowstoneBij vrijwel alle aanbieders van camperreizen huur je in de basis alleen een camper. Vrijheid blijheid immers. Camperplaatsen en campings zijn er in de Verenigde Staten in overvloed, dus je kunt je vakantie vervolgens helemaal naar wens inrichten. Ook Yellowstone beschikt over meerdere campings. Wil je in het park zelf kamperen, dan moet je er op tijd bij zijn met boeken (vaak al een jaar van tevoren). Ben je te laat, dan zijn er ook net buiten het park voldoende mogelijkheden.

Vergelijk de verschillende mogelijkheden voor een camperreis Yellowstone bij de specialisten naar dit gebied. Vraag bij onderstaande specialisten vrijblijvend een offerte aan voor (de tarieven van) camperhuur in het noordwesten van de Verenigde Staten. Zij kunnen je ook helpen bij het uitstippelen van een leuke route.

Travelhome

camperreizen yellowstone

Travelhome (van ANWB) is dé specialist op het gebied van campervakanties.

Bekijk aanbod

WorldWide Campers

yellowstone camper

WorldWide Campers is een camper specialist, met camperhuur in Denver.

Bekijk aanbod

333travel

camper yellowstone

Vraag bij 333travel vrijblijvend een offerte op voor een camperreis Yellowstone.

Bekijk aanbod


Camper Yellowstone huren, maar welke?

Campers zijn er in Amerika in vele soorten en maten. In de Verenigde Staten wordt een camper ook wel een RV genoemd, een zogenaamde ‘recreational vehicle’. En dat het een echt recreatief vervoersmiddel is merk je al snel. Uiteraard afhankelijk van het type dat je kiest, van 4 tot 6 personen, kan het formaat immens zijn. Zomaar even stoppen langs de kant van de weg als je een beer of eland ziet, zit er dus niet altijd in. Hou daar dus rekening mee bij de keuze voor een camper of huurauto in Yellowstone.

Het grote voordeel van een camperreis Yellowstone is daarentegen dat je tijdens je rondreis door de Verenigde Staten vrij bent om je route aan te passen wanneer je wilt. Je hebt niet alleen de vrijheid om een leuke campground te kiezen, je kunt in veel gevallen ook zo lang op een camping kamperen als je wilt.

camper yellowstone