Vliegen naar Yellowstone National Park

vliegtickets yellowstoneAls je wilt vliegen naar Yellowstone National Park moet je eerst op zoek naar vliegtickets. In dat geval heb je de keuze uit meerdere luchthavens, want er is geen internationale luchthaven in de directe nabijheid van het park. Het dichtstbijzijnde vliegveld van Yellowstone is Salt Lake City International Airport (airportcode SLC), op 5 uur rijden van het park. Ook Denver International Airport (DEN) ligt op rijafstand.

Zowel Salt Lake City als Denver geldt als goede uitvalsbasis. De beste optie hangt af van wat je nog meer wil bezoeken tijdens je Yellowstone rondreis.

Goedkope vliegtickets Yellowstone

Yellowstone is het oudste nationale park ter wereld en voor veel mensen het absolute hoogtepunt van hun vakantie in Noordwest-Amerika. Omdat alle bezoekers gebruik maken van een luchthaven elders in het land, zoals bijvoorbeeld Salt Lake City of Denver, is het altijd onderdeel van een grotere rondreis. Het voordeel daarvan is dat je de prijzen kunt vergelijken. Bovendien concurreren de vliegvelden met elkaar, waardoor je het aanbod met goedkope vliegtickets Yellowstone groot is. Zijn er geen goedkope opties om te vliegen naar Yellowstone? Dan kun je ook altijd nog een kijkje over de grens in Duitsland en België nemen.

Vergelijk vliegtickets naar Salt Lake City

Vergelijk vliegtickets naar Denver

De beste reistijd voor Yellowstone is de periode juni-september, waarbij de maanden juli en augustus de warmste en drukste in het park zijn. Ben je flexibel en hoef je niet perse in de warmste maanden naar Yellowstone?Kies dan voor een ticket in mei of oktober. Houd dan echter wel rekening met sneeuwval.

Vliegen naar Yellowstone?

Salt Lake City en Denver mogen dan de dichtstbijzijnde vliegvelden van Yellowstone National Park zijn, je hoeft natuurlijk niet direct naar Yellowstone te vliegen. Er zijn ook veel leuke alternatieven, waarbij je Yellowstone in je roadtrip opneemt. Steden die net wat verder weg liggen, maar uitstekend met het park te combineren zijn zijn onder andere: Seattle, Portland, San Francisco en Las Vegas. Maar ook vanuit Canada is Yellowstone National Park eenvoudig te bereiken. Vlieg daarvoor naar Calgary of Vancouver. Vergelijk hier alle vliegtickets.

Tip!

Heb je al een vliegticket naar Yellowstone geboekt? Maak je rondreis dan compleet door ook je huurauto voor Yellowstone vast te leggen. En bekijk hier ook meteen wat de mooiste accommodaties tijdens je verblijf in het park zijn.

vliegen naar yellowstone