ESTA aanvragen voor Yellowstone

esta aanvragen amerikaHet is sinds 2009 noodzakelijk om over een ESTA te beschikken om naar de Verenigde Staten te reizen. Dit ‘Electronic System for Travel Authorization’ maakt deel uit van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen die destijds werden geïntroduceerd. De invoering van ESTA stelt de regering in staat om reizigers die naar Amerika willen te screenen. Het is belangrijk op te merken dat een ESTA geen visum is, maar eerder een online formulier dat aangeeft dat men gemachtigd is om naar Amerika te reizen.

Moet ik een ESTA aanvragen?

Voor iedereen die naar Amerika reist en onder het Visa Waiver Programme (VWP) valt, is een ESTA aanvragen vereist. Onder het VWP vallen staatsburgers van de meeste Europese landen, waaronder Nederland en België. Dit geldt zowel voor zakelijke reizigers als vakantiegangers, inclusief kinderen. Met een geldige ESTA en paspoort kun je zonder visum 90 dagen in Chicago verblijven of door de Verenigde Staten reizen.

Een ESTA blijft 2 jaar geldig. Binnen deze periode kun je zo vaak naar Amerika reizen als je wilt, zonder telkens een nieuwe ESTA aan te vragen. De eerder verkregen ESTA, die online te raadplegen is, blijft geldig. Het is pas nodig om een nieuwe aan te vragen als er veranderingen zijn in de antwoorden op de JA/NEE-vragen in de aanvraag of wanneer je paspoort verloopt.

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Het is eenvoudig om zelf online een ESTA aan te vragen. Dit moet uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Amerika gebeuren, maar het wordt aangeraden dit eerder te doen. De aanvraag kost 21 dollar per persoon en moet worden betaald met een creditcard of PayPal. Na de aanvraag ontvang je meestal vrijwel direct een bevestiging.

Aanvragen

Om een ESTA te verkrijgen, moet je in het bezit zijn van een retour- of doorreisvliegticket voor een geplande vlucht, of van een bewijs van een cruise met een erkende maatschappij. Na goedkeuring ontvang je een referentienummer. Het wordt aanbevolen dit nummer te noteren of de aanvraag uit te printen. Bij de douane in de Verenigde Staten wordt gecontroleerd of je een ESTA hebt aangevraagd en of deze nog geldig is.

Heb ik nog meer nodig naast een ESTA?

Naast een vliegticket naar Yellowstone, een geldig paspoort en een goedgekeurde ESTA zijn er geen verdere vereisten om Amerika binnen te komen. Als je echter in het bezit bent van een visum, dien je de formulieren in te vullen die de stewardessen tijdens de vlucht uitdelen. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je die natuurlijk in het vliegtuig stellen.

esta amerika aanvragen