Tijdsverschil en tijd Yellowstone

Als je een vakantie naar Yellowstone National Park aan het plannen bent is het een vraag die je jezelf vroeg of laat zal stellen: hoe laat is het nu in Yellowstone? Het tijdsverschil met Yellowstone hangt af van het seizoen waarin je het park bezoekt, maar in elk jaargetijde is sprake van een groot verschil met thuis. Kijk dus altijd even goed naar het tijdsverschil Yellowstone-Amsterdam voor je je koffers pakt. Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, maar ook om de jetlag tegen te gaan.

Wat is de tijd in Yellowstone?

Wat is de tijd in Yellowstone National Park? Het omrekenen van de tijd in West-Europa naar de lokale tijd in West-Amerika is iets wat altijd de nodige hoofdbrekens oplevert. Ingewikkeld die tijdzones, want lopen wij nu voor of achter ten opzichte van de Verenigde Staten? Het antwoord is als volgt: als het in Nederland en België al tijd is om naar bed gaan, dan hebben ze in Yellowstone pas net de lunch achter de kiezen. Om het nog makkelijker te maken zie je hieronder de lokale tijd.

De lokale tijd in Yellowstone:

De huidige datum in Yellowstone:

Tijdsverschil Yellowstone en Amsterdam

In het nationale park Yellowstone is het 8 uur vroeger dan in Amsterdam. Yellowstone bevindt zich in de tijdzone Mountain Time Zone (MT). Net als in Europa wordt in het voorjaar de klok een uur vooruit gezet en in het najaar een uur achteruit. Omdat dat in Yellowstone NP niet op dezelfde dag gedaan wordt, is er zowel tijdens de zomer als winter een korte periode dat er slechts 7 uur tijdsverschil is.

Zomertijd
Tijdens de zomer, de beste reistijd voor Yellowstone, valt het nationale park in tijdzone UTC -6. Op de tweede zondag van maart gaat de klok in Yellowstone een uur vooruit. Dat gebeurt in Nederland op de laatste zondag van maart. Daardoor is er deze twee weken slechts 7 uur tijdsverschil.

Wintertijd
Gedurende de wintertijd, als het weer en klimaat in Yellowstone streng is, valt het park in tijdzone UTC -7. De klok wordt in Yellowstone op de eerste zondag van november een uur achteruit gezet. In Nederland doen we dat al op de laatste zondag in oktober. Dat betekent dat er deze week 7 uur tijdsverschil is.

tijdsverschil yellowstone