Overnachten in Yellowstone

Ben je van plan om te overnachten in Yellowstone National Park? Het belangrijkste wat we in dat geval kunnen melden is: boek je accommodatie vooraf online. Zet het uit je hoofd dat je op de bonnefooi naar het oudste nationale park van Amerika kunt gaan. Hotels, lodges, appartementen en campings zijn al maanden van tevoren volgeboekt. Zeker in de maanden juni, juli, augustus en september, de beste reistijd voor Yellowstone, is het vechten om een slaapplek.

Waar in Yellowstone overnachten?

In Yellowstone National Park zelf zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden. Maar het aanbod is niet groot. Zeker als je in het park zelf wil slapen dien je daarom tijdig te reserveren. Tot een jaar van tevoren. Enkele voorbeelden: Old Faithful Inn, Old Faithful Lodge, Mammoth Hot Springs Hotel, Roosevelt Lodge en Lake Yellowstone Hotel. Ook bezit het park enkele campings, maar ook voor campgrounds geldt dat vroeg boeken noodzakelijk is.

Het liefste overnachten we natuurlijk allemaal in Yellowstone zelf. Er is echter veel meer vraag dan aanbod voor het park. En daarom wijken veel mensen tijdens hun rondreis Yellowstone uit naar plaatsen net buiten de toegangspoorten. Troost je, ook dit zijn uitstekende locaties. En het is nog eens goedkoper ook. Yellowstone is qua omvang net zo groot als de provincies Noord-Brabant en Gelderland samen en dus hoef je niet perse in het park zelf te overnachten om een goede uitvalsbasis te hebben. Voorbeelden van plaatsen zijn West-Yellowstone (in het westen), Gardiner (in het noorden) en iets verder Cody (in het oosten) en Jackson (in het zuiden).

Bekijk aanbod